2013. január 24., csütörtök

gyónás

Ehh...hétfőn és kedden sikerült megállnom, hogy ne toljam tele az arcom este vagy még inkább késő este kajával. Hétfőn még futottam is este, kedden meg volt egy kis erősítés. De tegnap...ugyan reggel voltam úszni, de ez inkább ahhoz volt jó, hogy este könnyebben mondjam azt, hogy "á, majd holnap futok egy hosszabbat a mai rövid helyett" és besalátáztam, ami nem is lett volna baj, ha nem tűnik el bennem egy csokimikulás olyan este 10 körül. Ennyi. Máris 80 dekával többet mutatott a mérleg reggel. Ámde jó pont, hogy viszonylag időben fekszem már le aludni, ergo a pihenés dologban fejlődést mutatok.
Idén három triatlon versenyt is tervezek, egy olimpiai, egy közép és egy hosszú távot. Azt viszont tudom, hogy igazán nagyot csak akkor tudnék menni Nagyatádon, ha télen és tavasszal nem a fogyással kéne még bíbelődnöm, hanem egy kőkemény alapozást követően tudnák a gyorsításra, kombi edzésekre figyelni. És ehhez meg kell még találnom a jó család/munka/triatlon egyensúlyt is. 
Most fölösleges lenne 2014es célidőkkel dobálózni, a lényeg, hogy le kell menjek 80 kilóra és ott is kell maradjak.

2 megjegyzés:

  1. Az tuti, hogy hatékonyan úgy tudsz készülni, ha nem a fogyással kell foglalkoznod. Mert ha pl sokat edzel, akkor a szervezeted igényelni fogja a kaját. Én régen nem nagyon vacsoráztam, aztán IM készülés alatt durván műveltem az ipart, mert igényelte a szervezetem. Nem is híztam el, elhasználtam. IM után viszont visszább kellett venni az esti kajálásokból. Ja és a pihenés. Én este 10 körül akkoriban már csicsikáltam, különben képtelen lettem volna reggel 5-kor kelni meg vasárnap hosszú bicajhoz fél5-kor...ahh, még belegondolni is rossz :).
    Nagyatádon kívül melyik versenyekre tervezel menni? hátha összefutunk valahol, bár ha atád előtti lesz mindkettő, akkor valsz nem :(.
    ja, és nekem már megvan a 2014-es célidőm, már tavaly a verseny másnapján megvolt kb :)

    VálaszTörlés
  2. Én is tapasztaltam anno, amikor keményebben edzettem, hogy brutál éhes voltam. Persze, ha a felkészülés benyeli a sok kalóriát, nem gond. De mire oda eljutok, addigra kéne lemenni 80-ra és azt tartani, 80 kilósan sokat enni és sokat edzeni.
    alvás - jó, hogy megerősíted, még egy érv amellett, hogy 10kor ágyban legyek. Mondjuk a vasárnap fél 5ös kelést azt hiszem még így sem vállalnám be soha :-)
    Versenyek:
    - Debrecen maraton
    - Orfű olimpiai táv
    - Balatonfüred középtáv
    - Nagyatád Ironman
    - asszem ha még lesz kedvem, erőm, család engedi, stb, akkor itt is elmegyek vmi triatlon versenyre

    VálaszTörlés