2016. április 24., vasárnap

Gerecse 20


Ha egy héttel a verseny után sem írok róla, akkor tuti nem lesz leírva, szóval akkor röviden:
Mióta Tatán lakunk, igyekszem felfedezni a környékbeli versenyeket és edzőhelyeket. Az egyik ilyen sokaktól hallott dolog a Gerecse 50, egy 50 kilóméteres túra. Szerencsére vannak rövidebb távok is, pl 20 kilóméter. Azzal az apukával, akivel mostanában együtt szoktunk futni megbeszéltük, hogy benevezünk a 20 kilóméterre és lefutjuk. Jó előre be is neveztem, szerencsére a többi versenyhez képest fillerekért: 550 Ftért lehetett neten nevezni. Előző este összekészítettem a futós övemet, betáraztam a három kis kulacsomat és feltöltöttem a zsírkirály Polar V800-t. Azt az órát amiről majd egyszer megírom a tapasztalataimat. :)
Reggel a tervezetthez képest kb negyed órát késve elindultam felvenni az ismerőst, aztán irány Tatabánya. Első sokk a tömeg volt, azon már nem csodálkoztam, hogy parkolóhely nincs. Aztán mikor odamentünk a rajthoz majdnem visszafordultunk: többszáz méter hosszú sor várt arra, hogy elindulhasson és ők azok voltak akik előregisztráltak. A másik sor akik nem... Végül végigvártuk a sorunk (80-90 perc) és próbáltam nem felb@szni magam azokon akik előretolakodtak.
Aztán elindultunk. A tömeg sajnos nem csak a rajtra volt jellemző. Kerülgetnünk kellett folyamatosan, de nem csak az elején, hanem teljesen a táv végéig. És ez persze a keskeny ösvényeken nem mindig volt egyszerű. Szerencsére senki sem akart meglincselni emiatt, megjegyzésekből is kevés negatív jött, voltak akik gratulálétak is hozzá, hogy futunk. 
Még a verseny regelén sikerült megszereznem a GPS track-t, amit stava-n használni is tudtam. Jah, igen egy másik történet lehetne az endomondo vs strava. Gyakran néztem a telefonra, mikor bizonytalanok voltunk merre is kell továbbmenni. De ilyen helyzet azért is volt kevés, mert tényleg mindehol voltak emberek.
Végül befutottunk, örültünk, átvettük az emléklapot, fotózkodtunk és megállapítottuk, hgy alig fáradtunk el. Visszajövünk majd még, ha már úgy is megvan a nyomvonal.
Állítólag több, mint 10000-n voltak. Basszus, mint egy Vivicitta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése