2012. november 26., hétfő

Asics vs Kalenji

Na jó, ez nem igazi verseny, mert felpróbáltam az asics terepcipőt is és hát ég és föld! Nekem vagy nike vagy asics cipők a jók a széles lábfejem miatt. Direkt vittem be vastag futózoknit és mielőtt elindultam volna haza, átvettem, hogy tuti legyen a cipőpróba. De sajnos nem volt, csak 46os és azt mondta az eladó a decathlonban, hogy vagy 4 hétig nem is lesz 47es :-( a 46 meg túl pont jó volt, tuti megint meggyepálná a körmeimet a cipő. Úgyhogy inkább nem győzködtem tovább magam, hogy biztos jó lesz, mert tudtam, hogy ezzel már sokszor megszívtam és nem okozott örömet a futás. Keresek még asicsből 47est vagy várok. Mellesleg kell egyáltalán terepcipő télre? Vagy ez csak az én hülyeségem?!

3 megjegyzés:

  1. Ez egy jó kérdés, hogy kell-e :). Gondolom attól is függ, milyen terepen futsz télen. Nekem eddig sosem volt terepcsukám, csak sima edzőcipőm, azzal futottam télen-nyáron. Különösebben nem is volt gondom, ezért tuti nem veszek terepcipőt.
    Amúgy hányas lábad van, hogy 47-es cipő kell? :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, akkor még átgondolom ezt a terepcipő dolgot. Alapvetően úgy gondolkodtam, hogy a nyári egy szellősebb cipő, míg a téli inkább zártabb, hogy a hidegtől jobban megvédjen. alapvetően télen sem futok terepen túl sokat. 45-s lábam van, de futócipőből a 46.5 - 47 méretek jöttek be, ezekkel maradt viszonylag sok körmöm "színtelen".

    VálaszTörlés
  3. Nem akartalak lebeszélni :)
    Azt vettem észre, hogy télen ha futok az első pár percig "fázik" a lábam, de aztán bemelegszik és lehet -10 is, akkor sem fázik futás közben. Emiatt sem veszek én spéci cipőt.
    Ja, nekem 44-es a lábam, de 46-os (amcsi méret 11,5) cipőket veszek. Érdekes, hogy eddig két alkalommal lilult el a nagylábujjam, az pedig az eddigi két maratonom után volt. És az is érdekes, hogy futás közben nem érzem, nem fáj, csak másnap vettem észre, hogy lilulni kezd. Legutóbb az ironman-en mindkét nagylábujjam így járt, pedig nem éreztem hogy fájnának. Még most sem nőtt le a lila rész, olyan mintha retkes lenne a körmöm :)

    VálaszTörlés