2014. július 29., kedd

Motiváció


A motiváció a legfontosabb. Nincs más, ami ennél fontosabb lenne. De tényleg. Hiszen az út maga a cél. Ezzel a gondolattal most megint csak feltaláltam a spanyol viaszt, de akkor is. Miről is van szó, most egészen konkrétan? Leginkább az úszásról. De nem csak arról, hanem úgy az egész élettel. Váltani, változtatni akarok. Na most úgy néz ki lassan elkiabálhatom, de valamikor ősszel új helyen fogok dolgozni. Messzebb. Ennélfogva bizonyos dolgokat át kell alakítanom, pl időben kell majd elindulnom otthonról, kevesebb időm jut a munkán kívüli dolgokra. És hogy ne a család bánja ezt, a legokosabb ha már most átgondolom ezt a sport dolgot. 
Az úszás: ma is, mint sokadjára feljött bennem az érzés, hogy jó-jó ez az edzés, de iszonyat korán kell kelnem a hét ezen napján, úszás után meg tiszta zombi vagyok a melóban. Ugyanakkor néha olyan kib@**tt káosz van a medencében, hogy ihaj. Vagy a talpamat baszkurálja vki vagy én nem tudok haladni más miatt. Oké, motiváló amikor az erősebbik sávban úszom, de oda ritkán jutok el. Pláne így, hogy heti 1szer megyek le. Tehát: úszást takarékra teszem, heti egy. Ha összejön, akkor heti kettő. Ha nagyon összejön, akkor egyik alkalommal esetleg még variálom is a dolgot, mondjuk csak láb, meg teki meg TEA, csak, hogy úgy tűnjön fejlődni is akarok. Amúgy meg inkább a távra megyek rá. 
Bringa: na hát ennél lejjebb már nem tudom adni, mint a mostani szint. Cserébe viszont nem fogok rajta görcsölni. Mivel a melóba járást kizárhatjuk (mindössze csupán ~90km az út csak oda), így marad a hétvégi tekerés. Ott meg ugye szinte hetente az újrakezdésről fog szólni a dolog, de had szóljon. Rövideket fogok menni, 40-60 km között. Elég lesz amire elég lesz.
Futás: Na ez marad, sőt. Rá akarok gyúrni arra a tetves félmaratonra. 1:30. Vagy legalább 1:35. Valamikor. Szóval ha tehetem, akkor a heti egy résztávos edzésre megpróbálok benézni munkából hazafelé jövet. Persze ahogy elkezdek dolgozni, ez nem biztos, hogy összejön. Ha meg esetleg nagyon nagy kerülőnek bizonyul, akkor keresek a közelben vmi atlétika csapatot vagy mittudomén. De a lényeg, hogy heti 3-t mindenképp akarok menni, de inkább négyet. Télen meg pláne.
És mindemellett kondizom is, hátha egyszer összejön, hogy télen nem hízok fel 92 kilósra.
Ja és, hogy miért motiváció a cím? Hát azért, mert az utóbbi hónapokban, években valahogy elvesztettem a jövőbe látásom, nem volt mifelé menjek. Nem voltam motivált. Lementem, elvoltam, de nem hoztam ki a maximumot de az edzésekből, az ebből adódó lehetőségekből, se magamból. És ha őszinte akarok lenni, az élet egyéb területein is ez volt...  

2 megjegyzés:

  1. Na, lépsz Budaörsről?
    Az tuti, hogy nehéz lesz a sport úgy, hogy munkába/ból járásra sok időt kell szánnod. Örülsz majd, ha hazaérsz, nem hogy fuss-ússz-bicajozz. Kemény lesz, de fel a fejjel! Az ironmant viszont elfelejtheted egy időre valsz...

    VálaszTörlés
  2. Hát igen. Ezért is akarom fejben már jó előre eldönteni hogyan lesz a továbbiakban. Marad a futás. Ironman-t amúgy se terveztem egy időre, de így van is mire fogni :-)

    VálaszTörlés